Hvorfor sommerdekk er best for sommeren

Hvorfor sommerdekk er best for sommeren

De fleste ser ut til å ikke ha noe problem å bruke sommerdekk om sommeren. De fleste bruker bilen hele året, så de har vinterdekk om vinteren og sommerdekk om sommeren. Det er viktig å endre tid slik at du alltid har vinterdekk når du har snø og is. Dette betyr at du må vente lenge nok om våren før du bytter til sommerdekk og bytter tidlig nok om høsten før vinterværet kommer. Sommerdekk blir harde om vinteren og kan ikke få nok brakett. De mister evnen til å tilpasse seg overflaten, med all dens ujevnhet. Dette gjøres allerede ved lave temperaturer, så vinterdekk er bedre enn sommerdekk når temperaturen er under null grader, noe som betyr at du kan bytte til vinterdekk om høsten selv når temperaturen begynner å nærme seg nulllinjen.

Hvis du har piggdekk, har du begrensninger som begrenser perioden du kan bruke dem. Det kan være unntak fra dato regler, som betyr at du kan bruke dem hvis du fortsatt har vintervær. Hvis du har piggdekk, har du ikke de samme begrensningene. Du har egentlig ikke noen begrensninger for piggdekk. Vinterdekk skal ikke brukes om sommeren enten de har pigger eller ikke fordi de blir for myke, noe som øker rullemotstanden og genererer varme i dekket. Som et resultat slites dekkene mye raskere enn antatt.

Når du tar ut sommerdekkene og bytter ut dem med sommerdekk, er det viktig at du sjekker begge settene nøye. Sommerdekkene som er satt på må ha en mønsterdybde som er mer enn 4 mm, hvis de ikke har dem, må du kjøpe nye dekk og ta på dem i stedet. Dekkene skal også være fri for skader som knekt eller slitasje på sideveggene. De skal også ha riktig lufttrykk når de er montert slik at du kan kjøre trygt etter endringen. Skader bør sjekkes umiddelbart. Dekkene skal monteres med rotasjon, så de som satt på venstre bakaksel skal nå monteres på venstre foraksel, for å utjevne forskjeller i slitasje. Vinterdekkene skal vaskes etter at de er fjernet og merket med stillingen de satt på, for eksempel venstre foran. De bør også sjekkes om de er i god nok stand til å takle en ny sesong, da det er unødvendig å lagre dekk som ikke vil være brukbare neste år. Sjekk også om de har noen skader. Dekk må også lagres under riktige forhold, som er kjølig og borte fra sollys. Hvis du lar dekkverkstedet ditt vite at de er lagret trygt og under de rette forhold.

Å kjøre med feil dekk påvirker sikkerheten din, så et godt dekk av høy kvalitet med lav rullemotstand er til fordel for deg, da det reduserer både bensinforbruk og dekkslitasje. Valg av billige dekk har vanligvis en negativ innvirkning på kostnader, sikkerhet og miljø. Så pass på at du velger gode dekk, og at du bytter ut dem i tide, slik at du kjører med vinterdekk når du har vinterdekk og alltid kjører med sommerdekk om sommeren.

For mer informasjon om sommerdekk, besøk: https://vianor.no/