Kun tarvitset uusia renkaita, etsi mittojen mukaan

Uusien kesä- tai talvirenkaiden etsiminen edellyttää, että löydät renkaat, jotka sopivat autoosi, mikä tarkoittaa, että ne on oikean mittaiset. Uudet kesärenkaat on helpompi löytää kuin talvirenkaat, koska valikoima on pienempi, koska talvirenkaita on nastoilla ja ilman. Se tekee valinnasta hieman helpompaa, mutta sinulla on silti laaja valikoima erilaisia ​​renkaita erityyppisiin ajoneuvoihin ja erilaisilla ominaisuuksilla.

Kun valitset renkaan ja tiedät mitä kokoa etsit, on helpompaa mennä kauppaan tai mennä verkkoon etsimään esimerkiksi. 205/55/16 kesärenkaat tai 195/65/15 kesärenkaat. Molempien tulisi antaa samat tulokset, mutta objektiivisen tiedon saaminen verkosta on helpompaa, koska voit nopeasti etsiä erilaisia ​​rengastestejä ja saada tietoja eri ominaisuuksista, jotka saattavat olla tärkeitä sinulle ja rengasvalinnallesi.

Apuna sinulla on myös EU-rengasmerkintä, jossa kaikki renkaiden tiedot on merkattu renkaisiin, joten voit helposti nähdä, kuinka hyvät renkaan eri kriteerit ovat. Kriteerit kuten märkäpito, renkaan melu ja polttoaineenkulutus. Näiden avulla voit helposti vertailla renkaita eri merkkien välillä. Tämän käyttöönoton jälkeen on helpompaa valita renkaat näiden kriteerien perusteella, mutta nämä kriteerit eivät aina ole tärkeimpiä sinulle. Niitä ei myöskään ole optimoitu talvirenkaisiin, koska testit suoritetaan plusasteissa. Mutta toivottavasti ne antavat yhtä hyvät suhteelliset indikaatiot vertaamalla erilaisia ​​talvirenkaita kuin kesärenkaita.

Kesärenkaita valittaessa on myös tärkeää tarkistaa, kuinka hyvin ne estävät vesiliirtoa, ja kuinka hyvät niiden testitulokset ovat erillisissä testeissä, jotka vastaavat sitä, kuinka käytät autoasi. Jos sinulla on nopea auto, on tärkeää tietää, että renkaat kykenevät käsittelemään suuria nopeuksia ja että niillä on hyvät ominaisuudet vaihdettaessa kaistoja suurella nopeudella. Jos sinulla on sähköauto, sinun on tiedettävä, että renkaita suositellaan käytettäväksi sähköautoissa. Kaikki renkaat eivät sovellu tähän käyttöön, koska kuluminen on korkeampaa suuremman painon ja vierintävastuksen takia. Joten jos sinulla on sähköauto, on syytä tarkistaa kuvion syvyys useammin, koska joudut ehkä kiertämään renkaita useammin kuin tavallisessa autossa, jossa usein riittää renkaiden kiertäminen vaihdettaessa talvi- ja kesärenkaiden välillä ja päinvastoin.

Renkaat tulisi korvata uusilla renkailla, jos ne ovat vaurioituneet tai kun urasyvyys on alle 4 mm, koska renkaita pidetään kuluneina ja ne eivät enää tarjoa tarvittavaa turvallisuutta ajon aikana. Jarrutusmatka kasvaa sekä kuivilla että märillä pinnoilla. Vesiliirron riski kasvaa myös, koska urissa on vähemmän tilaa vedelle mikä hidastaa veden poistamista tien pinnasta, mikä voi johtaa siihen, että menetät kontaktin tienpintaan ja auto alkaa liukua veden päällä. Tämä on yksi yleisimmistä onnettomuuksien syistä, kun sataa.

Lisätietoja renkaiden erilaisista mitoista ja siitä, kuinka löytää uusia renkaita eri mitoilla, käy osoitteessa https://vianor.fi