Nye dekk er en god mate a beskytte deg pa

Dekk er laget, det er bare et faktum. Dekk av god kvalitet vil vare lenger, da de vil ha en lavere slitasje enn noen av de billigere. En ting er sikkert at alle dekkene vil slites ut over tid hvis de blir brukt. Dette er en av grunnene til at du må sjekke mønsterdybden for å sikre at den er over 4 mm. Hvis du går under at det ikke er trygt å kjøre med dem lenger. Dekkene mister de viktigste egenskapene mens slitebanen slites, og du må bytte dem slik at du kan fortsette å kjøre trygt.

Dekkene bestemmer i utgangspunktet sikkerheten til bilen din, så en veldig god og sikker bil, vil ikke være like trygge når du har dårlige eller utslitte dekk på den. Bremseavstanden økes betydelig når slitebanen begynner å gå ut. Å ikke kunne stoppe i tide er en stor grunn bak et flertall bilulykker. Dette er også en grunn til at høye hastigheter er farlige, da det tar lengre tid å stoppe bilen. Grip er en annen nøkkelegenskap som går tapt når dekket slites ut. Uten skikkelig grep om bilen mens du glir mens du tar hjørner og svinger, og du kan lett miste kontrollen over bilen.

Når vinteren er inne, kan det være på tide å kjøpe et nytt sett med sommerdekk, da du selv på sommerforholdene er avhengig av dekkene for å gi deg utmerket grep både i våte og tørre forhold. Utfordringen er definitivt når du har våte veier da bremselengden er lang. Du trenger dekk som er optimalisert for våte forhold og har et slitebanemønster som fortsatt kan gi godt grep og kontroll selv under kraftig regn. De må også gi beskyttelse mot vannplaning, slik at du kan unngå ulykker på grunn av vannplaning, noe som forårsaker de fleste ulykker under tordenvær.

Hvis du har vinterdekk, er grepet enda viktigere om vinteren, da veidekkene allerede er glatte når du har is og snø. Dette krever at du sjekker slitedybden for å forsikre deg om at vinterdekkene også er mer enn 5/32 tommer, da du trenger så mye grep du kan få fra vinterdekkene dine.

Dekktrykk er en annen faktor som kan påvirke bilens sikkerhet, da lavt dekktrykk fører til dårligere kjøreegenskaper. Dekkslitasjen øker også med lavt dekktrykk, så i tillegg til å sjekke slitedybden, må du sjekke dekktrykket regelmessig for å sikre at trykket er som angitt i bilens manual. Å kjøre med lavt dekktrykk øker også rullemotstanden, noe som vil øke drivstofforbruket til bilen, slik at du må fylle bensinen oftere. Lavt trykk blir ganske kostbart ettersom dere begge sliter dekkene raskere, så unngå dette.

For mer informasjon om dekk, besøk: https://nokiantyres.no/

Related Posts