Thu. Jun 4th, 2020

X-L

Automotive Information

Snart Tid För Sommardäck

3 min read
Sommarsäsongen närmar sig och om du har kört med vinterdäck måste du snart byta till...

Sommarsäsongen närmar sig och om du har kört med vinterdäck måste du snart byta till sommardäck. Det är en stor skillnad mellan sommar- och vinterdäck eftersom de har en annan gummiblandning och helt annat slitbanemönster. Det är därför de har olika beteenden och bör inte användas utanför den avsedda användningsperioden. Det är farligare att använda sommardäck under vinterförhållanden än att använda vinterdäck under sommarförhållanden, så se till att du försöker utvidga användningen av dina vinterdäck för att undvika att köra med sommardäcken under de tider du har snö.

Gummiblandningen som används i vinterdäck är inriktad på användning vid låg temperatur och har därmed tillsatser som håller gummit mjukt även vid mycket låga temperaturer. Gummiblandningen som används i sommardäck har å andra sidan samma tillsatser och blir därför hård vid låga temperaturer. Men de blir inte för mjuka under mycket heta sommardagar. När du använder vinterdäck under sommarförhållandena kan däcken bli lite för mjuka, vilket ökar greppet och därför slitage. Men du har tillräckligt grepp, så du riskerar inte att inte ha dåligt grepp. Om du kör med sommardäck under vinterförhållanden, kan du få nästan inget grepp med hårda sommardäck på snö eller is.

Du har också slitbanemönstret som är annorlunda, eftersom sommardäcken främst har att göra med torr asfalt eller våta vägar. Vinterdäcken å andra sidan har att göra med snö, is och slask. De måste skapa grepp på mycket hala ytor, medan de fortfarande kan hantera enstaka regniga våta vägar vid temperaturer nära noll. Detta lägger mycket mer stress på slitbanan och du behöver en utmärkt kombination av rätt gummiblandning och slitbanemönster för att hantera vinterförhållandena.

När du köper nya däck måste du se till att du får högkvalitativa däck som kan hantera de förändrade temperaturerna och du måste se till att du byter däck i tid för att säkerställa att du kan dra fördel av funktionerna i varje däck att hantera de utmaningar du kommer att möta under den olika säsongen.

Om du väljer billigare däck ställer du dig redan i nackdel. De kommer inte att ha samma prestanda eller egenskaper som de bättre däcken. Du kommer att ha sämre säkerhetsprestanda och med billigare däck rullmotståndet, vilket får dem att slitas ut snabbare. Det kommer också att göra att fordonet förbrukar mer bränsle när du kör. Så du har både ökat däckslitage och bränsleförbrukning som arbetar mot dig med billigare däck och det gör dem också till ett sämre miljöval om du kommer att slänga däcken tidigare och ha högre koldioxidutsläpp. Så kvalitetsdäck lönar sig verkligen!

För mer information om sommardäck, besök: https://www.nokiantyres.se/

More Stories

1 min read
 • Partner links

 • 6 min read

  AutoZone is a retailer and distributor of automotive spare parts and accessories. Examine different drivers…

  6 min read

  You possibly can simply get a free auto restore guide for whichever repair want you…

  6 min read

  Many individuals consider financing when it comes to car buying. I’ve been consulting with sellers…

  6 min read

  All the time had goals of starting your individual automobile wash business, but never had…

  6 min read

  Blue Sky is the intrinsic worth of an automobile dealership, over and above the worth…